Populasjoner

Navigation:  »No topics above this level«

Populasjoner

Return to chapter overview

Populasjoner

Populasjonsfunksjonaliteten i GBDs pasientliste benyttes ofte for å få rask og god oversikt over hvilke pasienter som tilhører bestemte risikogrupper, men det finnes også andre typer populasjoner.

For å åpne populasjonslisten må du klikke på fanearket som er merket Populasjoner, på bunnen av Pasientlisten. En hierarkivisning av populasjoner, organisert etter kategorier (f. eks. diagnose, ernæring eller tvang), vil da dukke opp. Du kan velge å utelukkende vise bestemte pasientgrupper i pasientlisten ved å dobbeltklikke på ønsket pasientgruppe.

For eksempel, hvis du vil finne ut hvilke pasienter som ikke har blitt veid siste måned, kan du åpne Ernæring og dobbeltklikke på Ikke veid siste måned. Du vil da bli brakt tilbake til Pasientlisten, som nå utelukkende viser pasienter som ikke har blitt veid siste måned. For å gå tilbake til å vise alle pasientene, kan du klikke på Vis alle.

Du enkeltklikker på mappene for å åpne dem, og dobbeltklikker på populasjonen for å hente den frem. Noen av populasjonene kan det ta litt tid å hente frem, spesielt hvis det er kombinasjoner av kriterier som inngår.

Populasjoner er et eget faneark på pasientlisten.

Populasjoner er et eget faneark på pasientlisten.