Problemer

Navigation:  »No topics above this level«

Problemer

Return to chapter overview

Problemlisten

I problemlisten kan du se, endre og legge til beboerens nåværende og tidligere diagnoser. Du kan vise tidligere problemer ved å hake av Vis tidligere problemer, like under det grønne plussymbolet. Medikamentlisten blir da skjult for å gjøre plass til å vise alle tidligere problemer. Hvis du fjerner haken fra vis tidligere problemer-boksen, vil medikamentlisten komme tilbake.

Legge til problem

For å legge til et problem, kan du enten klikke på Legg til nytt problem (medisinikoner-NM) eller Legg til vanlig problem(medisinikoner-FM).

Når du klikker på Legg til nytt problem vil beboerens problemliste omgjøres til et vindu hvor du kan søke etter problemet du ønsker å legge til. Du kan søke etter et problem eller en diagnose enten på ICD 10-kodenummer eller på navn. Søkemotoren tar hensyn til ordenes rekkefølge, så søk bare på ett nøkkelord og bla deretter i resultatene.

Finn og legg til problem

Finn og legg til problem

1.Skriv inn et nøkkelord eller et IDC 10-kodenummer for å søke etter et problem

2.Klikk på Søkeknappen (find)

3.Bla igjennom listen og velg et problem

4.Klikk på [Lagre] (eller dobbeltklikk på problemet)

Vil du legge til en diagnose du stiller ofte, kan du klikke på Legg til vanlig problem. Du vil da få opp et vindu med dine vanligst stilte diagnoser. Som i Legg til nytt problem-listen, kan du også her dobbeltklikke på en diagnose for å legge den til beboerens journal.

Redigere, endre eller fjerne problem

For å redigere en diagnose kan du dobbeltklikke på denne. Du vil da få opp en boks med tre felter. I det øverste feltet kan du velge å endre status for problemet. Du har her valget mellom Tentativt, Aktivt, Kronisk, Avkreftet, I remisjon, Recidiverende eller Tidligere.

I det neste feltet kan du endre dato for problemets debut. Dette kan du enten gjøre ved å klikke på dag, måned eller år og endre tallene manuelt, eller klikke på pilen lengst til høyre i feltet for å få opp en kalender og velge en dato.

I det nederste feltet kan du skrive inn en beskrivelse av problemet som vil brukes i epikriser, henvisninger, og lignende.

For å slette et problem fra problemlisten, marker dette, høyreklikk, og velg Slett valgt problem.