Resept

Navigation:  »No topics above this level«

Resept

Return to chapter overview

Resept

Opprett ny resept

Reseptmodulen i GBD gjør det enkelt for brukere både å skrive ut, og å holde oversikt over resepter. For å skrive ut en ny resept, klikk på Ny resept (medisinikoner-Res) i Medikamentfeltet. Du vil da få opp et nytt vindu for oppretting av resept.

Her må du velge pakningsstørrelse, antall pakker, reitereringer, og evt. om medisinen skal utskrives på blå resept. GBD fyller anvendelsesfeltet automatisk ut med doseringen fra ordinasjonen, men teksten i dette feltet kan redigeres.

Reseptdialogen

Reseptdialogen

1.Velg pakningstype og størrelse

2.Velg antall pakker og reitereringer

3.Evt. rediger Anvendelsen for medikamentet

4.Kryss av for evt. Blå resept, og velg refusjonskode

5.Klikk [OK]

Skriv ut resept

For å skrive ut en resept, velg Reseptfanearket i menyen nederst i medikamentfeltet. Hak så av reseptene du ønsker å skrive ut. Klikk på det hvite skriverikonet (printhvit) for å skrive ut alle avhakede hvite-, eller det blå skriverikonet (printbla) for å skrive ut alle avhakede blå resepter.

Reseptlisten

Reseptlisten

Du vil så tas videre til en forhåndsvisning av reseptseddelen. Trykk Ctrl+P på tastaturet for å skrive ut resepten.

Slette resept

Du kan slette en resept ved å markere denne og klikke på Slett merket resept (medisinikoner-Del).