Medikamenter

Navigation:  »No topics above this level«

Medikamenter

Return to chapter overview

Medikamentfeltet

I boksen merket Medikamenter kan du se, endre, legge til og seponere beboerens medisiner. Disse funksjonene har du tilgang til via Verktøylinjen og Høyreklikkmenyen. Du kan vise seponerte medisiner ved å hake av Vis seponerte medisiner like under det grønne plussymbolet. Problemlisten blir da skjult for å gjøre plass til å vise alle tidligere problemer. Hvis du fjerner haken fra Vis seponerte medisiner-boksen, vil problemlisten komme tilbake.

Verktøylinjen

Verktøylinjen for medikamentfeltet

Verktøylinjen for medikamentfeltet

På verktøylinjen kan du

Ordinere en ny medisin ved å klikke på Ny ordinasjon (medisinikoner-NM), eller Favorittmedisiner (medisinikoner-FM). For mer informasjon om hvordan du utskriver medikamenter, se Eksempler.

Ny resept (medisinikoner-Res). Utskriving av resept blir behandlet som et eget tema.

Skrive ut ordinasjonskort (medisinikoner-OK)

For å Seponere en medisin, marker medikamentet og klikk på stoppskiltet (medisinikoner-SM). Du vil da få opp en dialog hvor du får velge seponeringsdato og skrive inn seponeringsårsak.

Medikamenter som har blitt lagt til av deg for mindre enn 24 timer siden kan Slettes ved å klikke på papirkurvsymbolet(medisinikoner-Del). Har det gått mer enn 24 timer, må du seponere medisinen istedet.

Høyreklikkmenyen

Hvis du høyreklikker i Medikamentboksen, vil du få opp en meny som inneholder alle valgmulighetene fra verktøylinjen, samt valg om å Legge til medikament i favoritter, Stoppe medikamentet midlertidig, Endre styrke for medikamentet, Endre dosering for medikamentet og å Registrere bivirkning for medikamentet.

Medikamenter-hk-fav       Medikamenter-hk

Høyreklikkmenyen i Medikamentboksen gir mange valgmuligheter

Ved å Legge til medikamentet i favoritter, vil du få tilgang til medikamentet i Favorittmedisiner, samt i "kortlisten" over medikamenter under søkefeltet i Ny medisin-dialogen. Medikamentet vil da legges til som en ordinasjonsmal, med samme styrke, indikasjon, Medisintype og dosering som i nåværende ordinasjon. Dette kan selvfølgelig endres når du ordinerer medikamentet til en ny pasient.

Velger du å stoppe et medikament midlertidig, vil GBD indikere dette med å skrive (Pause) ved siden av dosering i pasientlisten. Medikamentet vil også forbli på ordinasjonskortet, men GBD vil indikere oppholdet i administrasjon av preparatet ved overstreking.

GBD indikerer midlertidig opphold i medisingering med (Pause)

GBD indikerer midlertidig opphold i medisingering med (Pause)

Endre styrke, Endre dosering og Registrer bivirkning, vil alle ta deg direkte til skjermene hvor du kan gjøre overnevnte endringer.