Journalen

Navigation:  »No topics above this level«

Journalen

Return to chapter overview

Oversikt over pasientjournalen

Journal oversikt

1.Hendelser - GBD lagrer hvert skjema i journalen som en hendelse. For mer informasjon om hendelsesfeltet, se eget tema.

2.Påminnelser - Her får du advarsler om mangler i journalen samt planlagte og periodiske undersøkelser og fornyelser / oppdateringer av skjema.

3.Problemer - Dette er listen over problemer og lidelser registrert i pasientjournalen. Se eget tema om problemer.

4.Medikamenter - Dette er listen over medikamenter registrert i pasientens journal. Se eget tema om medikamenter.

5.Viktig informasjon - Under viktig informasjon (cave) har du mulighet til å notere allergiinformasjon, matrestriksjoner, bivirkninger m.m.

6.Visningsmeny - Her kan du velge mellom visningsformer for journalen. Hver visningstype har ulike fordeler og ulemper for ulike bruksområder. Oversiktsvisning (som vist her) er, f.eks. godt til å raskt sette seg inn i det store bildet for en pasientjournal, men om man ønsker mer detalj er det bedre å bruke rutearkvisning, skjemavisning eller kronologi.

7.Kliniske Data / Labdata - Her velger du mellom å se pasientens kliniske data og pasientens labdata. Du kan til enhver tid bytte mellom de to uten at endringer gjort i skjemaet eller regnearket du holdt på med blir slettet. Se eget tema om bruk av labarket.

8.Pasientstatus, gruppe og din tilknytning - Pasientens status og gruppe, samt din tilknytning til pasienten vises i dette feltet. Du kan gjøre endringer i alle tre ved å klikke på dem.